Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе предизвика международен отзвук

Би Би Си съобщава, че българката Виктория Маринова е третият известен журналист, убит в Европейския съюз през последната година.

Британската медия цитира Харлем Дезир, представител на проекта „Срещу организираната престъпност и корупцията“, в който Маринова е участвала. Той настоява за сериозно разследване на случая и наказание за извършителите.

За убийството съобщи и британският вестник „Гардиън“.

На Националното съвещание на МВР в неделя министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е „въпрос на време е да се разкрие убийството“, тъй като криминалистите разполагат с генетичен материал и на място са изпратени опитни специалисти.

Трийсетгодишната жена е била директор в местна телевизия, където е водила и собствено предаване. Тялото ѝ бе открито на брега на Дунава.

По случая няма заподозрени, полицията разследва всички версии. В Русе са изпратени водещите криминалисти да разследват случая,  съобщи вътрешният министър Младен Маринов:

„Фиксирани са и са иззети множество находки, включително и генетичен материал, който колеги от Института по криминология да започнат работа по установяване на ДНК профил. Работи се по отношение на лица от криминалния контингент. В близост до местопрестъплението има психиатрично заведение, което също е обект на наша проверка и проверка на лицата, които са били настанени вътре - дали някой от тях се е отклонил.“

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна