Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учредиха организация, която ще управлява Старопланинския туристически район

| обновено на 10.10.18 в 16:42
Снимка: Община Велико Търново

Туристически дружества и 32 общини учредиха във Велико Търново организацията, която ще управлява Старопланинския туристически район. Той е последният, който започва работа, от деветте туристически района в страната. Целта е по-добро представяне на възможностите за туризъм по региони, посочи Милка Нанова от Министерството на туризма:

"Да се направи регионален маркетинг. Да представим район "Стара планина" в неговото разнообразие с туристическите ресурси, които той може да предложи".

Предстои да бъде определен размер на членския внос, с който ще се издържа организацията, която ще управлява туристическия район.

Министерството на туризма подпомага деветте района общо с 5 милиона лева по европейски проект. Самите райони ще могат да кандидатстват по проекти за развитието на туризма и свързаните с него услуги.

Старопланинският туристически район обединява 32 общини и ще се занимава с развитието на планински и екологичен туризъм. Част от неговите специфики са приключенският, културно-познавателният, фестивалният, религиозният и селският туризъм.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна