Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Нанков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие

Малина Крумова е освободена от поста и става съветник към политическия кабинет на премиера

| обновено на 10.10.18 в 11:44
Николай Нанков
Снимка: БГНЕС

Николай Нанков е назначен за заместник-министър на регионалното развитие, съобщиха от правителствената пресслужба. Той заема мястото на Малина Крумова, която е освободена от поста и става съветник към политическия кабинет на премиера.

По-рано днес парламентът гласува оставката на депутата от ГЕРБ Николай Нанков. Той е посочил лични мотиви за това решение, но не присъства лично в пленарната зала. "За" гласуваха 102 народни представители, БСП не участва в гласуването. Оставката на Нанков подкрепиха депутатите от ГЕРБ, "Обединени патриоти", ДПС и "Воля". От БСП настояха да се огласят реалните мотиви за неговата оставка и изразиха съмнение, че Нанков ще бъде назначен като заместник-министър в Регионалното министерство, като по този начин поетата отговорност заради тежката катастрофа край Своге, при която загинаха 20 души, ще се размие. Драгомир Стойнев заяви:

"Политически лоялният депутат Нанков също обаче подава оставка, за да се върне на същото място, но като заместник-министър с ресор, разпределящ милиарди за инфраструктурно строителство. Това ли са фактите? Затова искам отговор. Ако да, това означава, че зад тях стои брутално и безсрамно лицемерие".

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че застава зад професионализма на Николай Нанков: "Заставаме твърдо зад един човек, който всяка една професионална общност застана зад него както от строителния бранш, така също и представителите на Националното сдружение на общините и когато един министър е успял да направи политики, които да стигнат до всички български граждани, както в образователната инфраструктура, както в "Пътната агенция", както в пътната инфраструктура, да говорите по този начин, смятам, че е несериозно".

Постът на Николай Нанков беше наследен от доскорошния народен представител Петя Аврамова, а заради катастрофата заедно с Нанков си тръгнаха министрите на вътрешните работи и на транспорта Валентин Радев и Ивайло Московски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна