Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селекционерът на волейболистките Иван Петков: Спечелихме, защото запазихме концентрация до края

Иван Петков
Снимка: ФИВБ


Треньорът на волейболните националки Иван Петков бе доволен от изхода на срещата и най-вече от показания от момичетата характер за успеха с 3:2.

„Играхме срещу един много организиран отбор, който контролира топката във всяка една ситуация и тази среща ни дава различен опит – коментира Петков. - Никога не сме си мислили, че ще ни е лесно. През годините до момента Тайланд играе много успешно срещу всички отбори и всички имат проблем с тях. А освен това е много опитен отбор, който играе дълго време заедно. Да, нямат нашите качества, но имат уникален сервис, супер защита, добре организиран блок.

Такива съперници, дори и да загубят един или два гейма, никога не се предават. Въпросът е да запазиш концентрацията до края. А на нас това ни е голям проблем. Но проблемът е и отборът отсреща и неговата игра. Наистина в първия гейм ги надиграхме тотално, но във волейбола това нищо не означава. Важното е, че спечелихме и показахме характер.  Имахме конкретни задачи като тактика, но е сложно, защото при тях няма повтаряемост и всичко се случва много бързо и различно. Отборът на Азербайджан е коренно различен съперник, надявам се да играем със същия заряд като днес“.

Чуйте още в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна