Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Генералният секретар на ООН настоя за "истината" за изчезналия саудитския журналист Джамал Хашоги

Джамал Хашоги
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш настоя за "истината" относно изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги, предаде Би Би Си. Според Гутериш Гутериш подобни изчезвания могат да зачестят и да се превърнат в новата норма. 


"Притеснява ме тази нова норма, както се вижда. Подобни инциденти зачестяват и е изключително важно международната общност ясно да заяви, че това е абсолютно недопустимо!", подчерта генералният секретар на ООН.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще се обади скоро на саудитския крал Салман във връзка с изчезването на Джамал Хашоги. "Ще разберем какво се е случило", каза Тръмп в Синсинати, където беше за политически митинг.

Пратеници от Саудитска Арабия веча са в Турция за съвместно разследване. Според турските власти и годеницата на Хашоги той влязъл на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, за да получи документи за предстоящата си женитба и оттогава е в неизвестност. От Рияд определиха като "безпочвени" обвиненията срещу кралството за изчезването на журналиста.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени