Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чуждестранен треньор за националите ни по скокове на батут

Стоян Димитров: Мечтата ми е да имаме световен шампион

България с 5 медала в скоковете на батут от Санкт Петербург
Снимка: bul.trampoline-bulgaria.com

Вече четири месеца националният ни отбор по скокове на батут се подготвя с треньор от чужбина. Ръководството на федерацията привлече към треньорския щаб Александър Борисенко от Беларус.

„Имахме късмет, че той е женен за българка. Вече работи в Габрово с националния отбор. Той ни показа, че трябва да има по-голяма плътност в тренировките, по-голямо времетраене. Все още нашите спортисти се нагаждат на такъв тренировъчен процес. Малко им е трудно.  Борисенко е бивш медалист от световни първенства и световни купи, идва от най-добрата школа в света – Беларус и на този етап сме много доволни от него“, сподели президентът на БФ Скокове на батут Стоян Димитров.

В момента отбора ни се подготвя за участие в световното първенство, което ще се проведе в Санкт Петербург. Миналата година домакин на шампионата беше София, а нашите момичета и момчета спечелиха медали.

„Аз се надявам да постигнем по-добри резултати от миналата година. Имаме сребърни и бронзови медали от световни първенства, но независимо в коя възраст и в кой пол искам да имаме световен шампион – това е моята мечта. Усилията ни са насочени в тази посока и смятам, че с малко късмет ще постигнем тези резултати“, завърши Димитров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна