Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международни фотографски срещи „Следите остават“

| обновено на 19.10.18 в 06:56

Международни фотографски срещи под надслов „Следите остават“ се откриват с камерен концерт в Балабановата къща. Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Проектът представя фотографски изложби, лекции и обсъждания, фокусирани върху един все още недостатъчно дискутиран период от развитието на фотографията – последните две десетилетия преди настъпването на политическите промени в Европа през 1989 година – времето от 1970 до 1989 година.

Целта на организаторите е да се направи връзка между миналото и настоящето. Сред акцентите в програмата са изложбата на един от най-добрите майстори на обектива – Карл Де Кайзер, озаглавена „На изток от рая“, а също и съвместната изложба „Субективен документализъм в България“ на известни български автори.

Те са подредени в Балабановата къща. В рамките на международните срещи е и изложбата на Ели Недева-Воева, която е озаглавена „Революцията продължава“ и може да се види в Градската художествена галерия, експозиция „Мексиканска графика“ в Стария град.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна