Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антонио Конте се пазари с „Реал“ за заместник на Лопетеги

Антонио Конте
Снимка: БГНЕС

Бившият мениджър на „Челси“ Антонио Конте е вариант за старши треньор на европейския шампион „Реал“ (Мадрид) в случай, че сегашният наставник Хулен Лопетеги бъде уволнен. Мадридчани започнаха колебливо в първенството на Испания и след 9 кръга са на 7-а позиция с 14 точки, като все пак изоставането от лидера „Барселона“ е само 4 точки.

Лопетеги пое тима през лятото по време на Световното първенство в Русия след скандал, тъй като стана известно, че е подписал с „Реал“ при все още действащ договор с националния отбор на Испания. При оповестяването на договора с „Реал“ ръководството на испанската федерация го отстрани от отбора.

Неубедителният старт на белите в първенството обаче породи спекулации, че дните на Лопетеги на „Бернабеу“ са преброени.

Според „Индепендънт“ Конте вече е водил предварителни разговори с ръководството на „Реал“, но засега няма конкретен резултат, тъй като той иска дългосрочен договор, а клубът иска да го ангажира само до края на сезона.

49-годишният италиански специалист в момента е без отбор, след като беше уволнен от „Челси“ през лятото. В дебютния си сезон със сините през 2016/2017 Конте успя да ги направи шампиони, но в следващото първенство отборът от Лондон звърши на пета позиция, оставайки извън квотите за Шампионската лига.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна