Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За стремежа към усъвършенстване с Бисер Георгиев

БНР Новини
Снимка: Софийска опера

Бисер Георгиев е роден във Варна на 15 юни 1974 година. Талантът му  проличава още в училище, а по-късно е високо оценен и от преподавателите му в Музикалната академия, както и на различни международни конкурси. Той печели призови места на конкурса за млади оперни певци „Христо Бръмбаров”, конкурса „Мария Крайя” в Тирана, международния певчески конкурс в италианския град Ро.
Баритонът е сред водещите солисти на Националната опера, а репертоарът му е богат. Дебютира в „Дон Кихот” от Масне, „Саломе” от Щраус, „Цар Калоян“ от Владигеров, „Лакме“ от Делиб, „Лоенгрин” от Вагнер.
Коронните му партии са тези на Риголето в едноименната опера на Верди и Скарпия  в „Тоска“ от Пучини, с която дебютира през 2008 година в Пражката национална опера, за което получава възторжени отзиви от критика и публика.
Високо ценени са интерпретациите му във „Фауст”, „Макбет“, „Риголето“, „Травиата“, „Аида“, „Трубадур“, „Симоне Боканегра“, „Атила“, „Дон Карлос“, „Набуко“, „Джани Скики“, „Бохеми“, „Палячи“, „Селска чест“, „Княз Игор“ „Самсон и Далила“, „Кармен“, „Рейнско злато“, „Зигфрид“, „Залезът на боговете“, „Тристан и Изолда“, „Парсифал“.
Артист, който блести с невероятен актьорски талант и изключително красив глас, Бисер Георгиев е в постоянен стремеж за самоизграждане и оставя ролите си да растат заедно с него.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!