Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма на Европейския социален фонд дава шанс за работа на хора с увреждания

Снимка: БГНЕС

Шанс за хората с увреждания, които са безработни, да получат трайна заетост дава една от новите програми на Европейския социален фонд. Първите 37 души ще бъдат назначени в община Гоце Делчев.

Проектът на Общината е един от първите одобрени в страната и е гарантиран с близо 540 хиляди лева. Предлаганите работни места са съобразени както с професионалната компетентност на кандидатите, така и с особеностите на уврежданията им, споделя експертът по социални дейности Коста Харисков:

"Съобразяваме ги с техните ТЕЛК-ове: какво могат да работят. Имаме пазачи, имаме масажисти, главен специалист имаме към устройство на територията по дадена заявка".

Програмата за заетост на хората с увреждания получава високо одобрение от специалистите в общините, каза още Харисков и добави:

"За първи път се отваря програма, европейска програма за хора с трайни увреждания. Две години заетост осигурява на хората и през тези две години които работят съвестно, ги оставяме на работа".

До месец Община Гоце Делчев ще назначи 37 лица с увреждания на работа. Експертът поясни какво ще стане, ако желаещите се окажат повече:

"Като сме готови при по голяма бройка да подадем нова заявка и се надяваме и тя да бъде одобрена".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна