Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокопиев определи като "напълно абсурдно" обвинението

Прокуратурата обвини Иво Прокопиев и още двама в пране на пари

| обновено на 26.10.18 в 18:10
Иво Прокопиев
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Иво Прокопиев определи като "напълно абсурдно" обвинението за пране на пари, което му беше повдигнато от прокуратурата заради продажбата на дружеството „Каолин“ на германските "Кварцверке".

"Целта е репресия. Поводът са няколко публикации особено в последния брой на "Капитал", свързани с тежка корупция в България", заяви бизнесменът, цитиран от Би Ти Ви.

По-рано днес прокуратурата посочи, че разследването срещу Прокопиев и още двама членове на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ е образувано по сигнал, подаден през април тази година от председателя на Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Софийска градска прокуратура е обвинила в пране на пари председателя на Съвета на директорите на "Алфа Финанс Холдинг" АД Иво Прокопиев и членовете на съвета Константин Ненов и Иван Ненков, информираха от прокуратурата.

Тримата са с наложени мерки за неотклонение "подписка".

Разследването е за престъпления по служба, извършени от служители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма във връзка с концесионните договори с "Каолин" в гр. Сеново. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна