Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици хора протестираха в град Гоце Делчев в защита на майките на деца с увреждания

Снимка: БГНЕС

Родители на деца  и младежи с увреждания от няколко  общини  в благоевградско  се събраха на протест в Гоце Делчев, за да изразят своята солидарност към майките, протестиращи  от месеци  в София и в подкрепа на искането за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Родителите  от региона се организирали в социалните мрежи. За два дни те получили подкрепа от стотици хора. На протеста дойдоха много семейства с деца в инвалидни колички. Недоволството е подкрепено и от Община Гоце Делчев. "Не искаме извинение, искаме уважение", заявиха майките. Според тях Симеонов няма качествата на политик, който защитава народа си и особено социално слабите хора

Айша Лют от Якоруда, която е майка на 18 годишния Ахмед, който страда от детска церебрална парализа, е категорична, че  няма да преглътнат обидата и унижението от квалификациите на вицепремиера Валери Симеонов: 

"Той няма място не в политиката, а в обществото изобщо. Той е против нас, то е видно, очевадно!".

Родителите на деца с увреждания от региона запазват стачната си готовност до пълното приемане на законите за личната помощ и за хората с увреждания: 




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна