Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Уручев: ЕК предлага България да получи почти 9 милиарда евро за периода 2021-2027 година

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предлага България да получи почти 9 милиарда евро за периода 2021-2027 година, съобщи в Смолян евродепутатът Владимир Уручев.

Чрез видеозапис българският еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество в ЕК – Мария Гариел, поздрави участниците в гражданския диалог.

От изявлението й стана ясно, че Европейската комисия предлага България да получи почти 9 милиарда евро за периода 2021-2027 година, което е 8% повече от сегашния програмен период.

Според евродепутата Владимир Уручев българската дума за кохезия е значително по-благозвучна и тя е сближаване. България от 2007 година е член на ЕС и може да участва в тази политика пълноценно. Политиката на сближаване действително има за цел да осигури районите, които по някаква причина изостават. Това не е само България и не са само новоприсъединилите се към ЕС страни. Това са и много други райони по цяла Европа, които са под средното европейско ниво и трябва да бъдат подпомогнати, за да могат икономически, социално и териториално да се приближат към т.нар. европейски център, посочи още евродепутатът Уручев. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна