Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

26-годишен мъж застреля приятелката и дъщеря си в София, простреля и себе си

| обновено на 30.10.18 в 07:39
2
Млада жена е убита в столичния кв. "Надежда"
Снимка: БГНЕС

26-годишен мъж, който застреля бившата си приятелка в София, снощи простреля детето си и себе си близо до Горни Богров, като през нощта едногодишното момиченце почина в болница, съобщиха за „Хоризонт“ от Министерството на вътрешните работи. Лекарите се борят за живота на мъжа.

Мотивите за действията му засега са неизвестни и се полагат усилия за изясняването им.

Драмата с три жертви започна вчера късно следобед, когато родителите на 23-годишната жена я откриват застреляна в блок в столичния квартал „Надежда“ на ул. „Бели Дунав“. Двамата повикали ключар да разбие вратата, защото младата жена не отговаряла известно време на повикванията им. След като открили трупа на дъщеря си, те подали сигнал в полицията, който е получен в 18:31 ч.

Започва издирването на бившият ѝ приятел, с когото са се разделили преди около месец. Оказва се, че той е взел общото им дете.

Полицията блокира почти всички входове и изходи на София, а специални указания получиха дори граничните пунктове, защото се знаеше, че 26-годишният мъж е с лек автомобил и имаше възможност да напусне страната.

Около 23:30 часа той бе открит в бензиностанция до храсталаци в Горни Богров. При идването на полицаи мъжът обаче прострелва детето в главата, а след това и себе си.

Детето бе закарано около полунощ с тежка огнестрелна рана на главата и в кома в „Пирогов“, където въпреки усилията на лекарите то почива. В кома там бе закаран и бащата. Той е сочен за извършител на тези тежки престъпления. 26-годишният мъж е криминално проявен. Притежава законно оръжие.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна