Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Милов: Не съм вярвал, че на 21 ще стигна финал при мъжете

Кирил Милов (вляво) спечели сребърен медал в Будапеща.
Снимка: БФБорба

Никога не съм вярвал, че на 21 години ще стигна финал при мъжете, призна сензацията на световното първенство по борба Кирил Милов, който спечели сребърен медал в категория до 97 кг в Будапеща. 

"Благодаря на треньорския щаб, че ми даде възможност да участвам. Благодаря на федерацията и на дпортното министерство, които ни осигуриха всички условия за пълноценна подготовка. А на младите искам да кажа да не спират да мечтаят, защото успехите ще дойдат рано или късно", заяви Милов, цитиран от официалния уебсайт на федерацията.

На световното България приключи с 4 медала. Тайбе Юсеин ликува с титлата. И е единствената в олимпийските видове спорт, която през този сезон спечели също европейско злато и не познава поражение до момента. Биляна Дудова се окичи със сребро, както и Кирил Милов, а натурализираният у нас арменец Айк Мнацканян взе бронз.

Президентът на федерацията Христо Маринов пък допълни, че тези медали обединяват труда на много хора.

"Нашите момчета и момичета ни направиха истински горди и щастливи. Тайбе показа, че първото място страшно много й отива. За мен Биляна е шампионка, но малка съдийска грешка й отне титлата. Айк дори до последно не се знаеше дали ще участва на първенството, а той взе медал. Кирил Милов пък приятно ни изненада и демонстрира, че дори и на 21 години може да бие световни шампиони", заяви Маринов.

Старши треньорът на класиците Армен Назарян допълни, че в тима има още потенциал, но и трябва време младите да натрупат опит. Други пък не успяха да реализират възможностите си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна