Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров е в трети кръг в Париж

Григор Димитров
Снимка: rolexparismasters.com

Деветият поставен Григор Димитров започна успешно участието си в „Мастърс 1000“ турнира в зала в Париж.

Българинът се наложи над Роберто Баутиста Агут от Испания със 7:6(10), 6:4 и е вече в третия кръг.

В първата част всеки беше убедителен при своето подаване и нямаше нито една точка за пробив. Така логично се стигна до тайбрек. В него Димитров започна с двойна грешка, но от 0:2 точки спечели четири поредни. После при 6:3 първата ни ракета имаше три сетбола, които обаче пропиля. След това изпусна и четвърта възможност. Настана времето на Баутиста Агут, който на свой ред стигна до три сетбола, които не успя да реализира. При петия си шанс Григор дочака грешка на съперника и затвори частта при 12:10 след 52 минути.

Димитров стигна до първите точки за пробив в третия гейм на следващия сет, когато поведе с 40:15. Той реализира втората възможност, след дълго разиграване, в което испанецът не издължа и изпрати топката в аут. След това Григор рутинно затвърди за 3:1. Надмощието на българина продължи и той направи втори брейк, когато Баутиста Агут закъсня за къса топка и не успя да я отрази. Испанецът върна единия брейк за 2:4. Кризата в играта на Димитров продължи и съперникът му проби отново за 4:4. Това сепна Гришо и той моментално направи нов брейк, след което сервираше за победата. Той отрази брейк пойнт и след това стигна до мачбол, който реализира след топка в аут на Баутиста Агут.

Хасковлията наниза 13 аса и направи шест двойни грешки.

Следващият съперник на Димитров е Марин Чилич. Хърватинът води с 3-1 победи в директните двубои. За последно те се срещнаха на полуфинал в Синсинати през 2016 г., когато Чилич се наложи в три сета. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна