Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-успешни гимназии си пожела сливенският кмет на Деня на будителите

Снимка: БГНЕС

Поднасяне на „Гирлянд на славата“ пред паметника на войводата Хаджи Димитър и сливенските възрожденци беше част от празничните прояви в Сливен по повод Деня на народните будители. 

"Днес почитаме просветителите, посветили живота си в изграждането на съвременния лик на България", заяви в словото си кметът Стефан Радев, който по традиция се срещна с новоназначените учители.

Сливенските средни училища да влязат в топ 20 по успеваемост във външните оценявания, поиска днес кметът Радев от младите учители по време на традиционната среща по случай Денят на будителите.

"В гимназиалния етап ми се иска да имаме едно, че даже и две училища в топ 20 на страната по външно оценяване. Много добрите училища са важни за хората, да имат такава възможност, че тук да учат в училища, които са сред най-добрите в страната и трябва да работим това да го постигнем, да го има в града."

Младите педагози споделиха мнение, че децата са под влиянието на новите технологии и това налага все по-остро въпроса за спешната цифровизация на българското училище.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна