Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест в Казанлък срещу движението на каруци по пътищата

Снимка от нерегламентираното състезание с каруци на пътя Казанлък - с. Черганово
Снимка: БГНЕС

Протест срещу движението на каруци по пътищата се организира в Казанлък. Недоволството е провокирано от тежката катастрофа в събота, в която загинаха двама младежи. Началният час на протеста е 18,30, като ще бъдат направени две подписки с искания за промени в Закона за движение по пътищата и за промени в общинската наредба, касаещи движението на каруци.

В подписката, адресирана до общинската администрация, казанлъчани ще могат да заявят дали искат тотална забрана за движението на каруци по първокласните пътища на територията на община Казанлък, или искат ясна регулация с часови интервали, в които да е забранено движението на каруци на територията на общината."Ще настояваме и за промени в Закона за движение по пътищата", заяви организаторът на протеста Боряна Алексиева:

"Искам хората, които управляват каруци, да се явяват на листовки и на познаване на закона, както всички останали водачи на превозни средства. Искам за водачите на каруци да е задължително да са над 18 години, както за всички нас, които имаме “Б“ категория. Другото, което искаме, е задължителна Гражданска отговорност за каруците. Те са участници в пътното движение", каза Алексиева. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени