Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България рекламира туризма си на престижно изложение в Лондон

Министърът на туризма Николина Ангелкова (втората отдясно) на българския щанд на туристическото изложение в Лондон.
Снимка: Министерство на туризма

В Лондон бе открито традиционното Световно туристическо изложение. На българския щанд освен министерството на туризма са представени още 23 туроператора, общини и организации.

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри тази сутрин българския щанд в присъствието на посланик Константин Димитров.

За трета поредна година България отчита рекордни данни  за посетили страната туристи и приходи в сектора. За първите девет месеца България е посетена от близо 8 милиона туристи.

Акцент на тазгодишното изложение е поставен върху зимния туризъм, балнео- и Спа туризма, и не на последно място на културния туризъм. Пловдив догодина ще бъде Европейска столица на културата.

„След повече от 4 години подготовка Пловдив е подготвил една много интересна програма с много интересни фестивали, с които ще привлече много туристи не само от чужбина, но и от България“, заяви Радост Иванова, зам.-директор търговска дейност и  маркетинг към Фондация „Пловдив 2019“. „Всъщност, една голяма част от големите фестивали в Пловдив вече тази година се случиха за втори, а някои за трети път“, добави тя.

След голямото събитие при откриването на 11, 12 и 13 януари следват големите фестивали като „Опера оупън фестивал“, фестивала „Хилс ъф рок“ и джаз фестивала. Защо е важен за туризма такъв голям форум като Световното туристическо изложение в Лондон.

„Да бъдеш част от Световното туристическо изложение в Лондон означава да си свериш часовника, да видиш накъде се движат тенденциите, ние да бъдем част от тях. Всичко е свързано и е много важно ние да бъдем в крак със световния пазар“, посочи Радост Иванова.

Световното търговско изложение в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в Лондон са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени