Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Медицински одит" откри нарушения в спешното отделение на видинската болница

Предстоят административно-наказателни производства за двама лекари

| обновено на 07.11.18 в 17:59
Снимка: БГНЕС

Изпълнителна агенция „Медицински одит“ е открила нарушения в работата на спешното отделение на видинската болница „Св. Петка“ при приемането на пациента, който почина на 3 октомври, два дни след аварията на болничната апаратура за хемодиализа.

Предстои образуването на административно - наказателни производства на дежурния в отделение „Спешна медицина“ и на консултиращия кардиолог в лечебното заведение, съобщиха от здравното министерство. Цялата документация ще бъде предоставена на Районната прокуратура във Видин.

50-годишният мъж, който преди това е пропуснал диализна процедура, сам е потърсил спешна помощ. Дежурният лекар, извършил прегледа, не е назначил клинико-лабораторни изследвания, с което са нарушени различни текстове от Закона за здравето и стандартът за спешна медицина.

Според проверяващите причина за аварията във водоочистващата система, заради която хемодиализата спря работа, е високо налягане след отстраняване на проблем с магистрален водопровод. 

Проверката във видинската болница бе назначена от министър Кирил Ананиев след смъртта на пациента, която съвпадна с аварията в болничната апаратура в началото на миналия месец.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна