Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За седма поредна година деца връчват посланията си към шофьорите

Снимка: архив

За седма поредна година от Националния дворец на децата ще връчат посланията си към шофьорите за безопасно управление на превозното средство през есенно-зимния период.

В кампанията „Посланията на есенния лист“ ще се включат около 150 малчугани, обясни директорът на Двореца на децата Татяна Досева и допълни, че проявата се  подкрепя от Главна дирекция Национална полиция, Регионалното управление на образованието София-град, Съюза на българските автомобилисти и Българския червен кръст.

„Целта на кампанията е да се фокусира вниманието на децата, учениците, водачите на МПС и на всички участници в движението върху необходимостта от засилване на вниманието и бдителността в есенно-зимните условия. Децата пишат това, което според тях е много важно. Те могат да пишат „Поставете коланите“, „Сменете си течността на чистачките“, „Заредете с антифриз“, „Не карайте пили“, обясни тя.

За да се реализира безопасно инициативата, от Пътната полиция подпомагат движението по столичните булеварди „Константин Величков“ и „Александър Стамболийски“, а децата поднасят есенните послания към водачите, когато сигналът на светофарите за шофьорите свети червено, каза още Татяна Досева.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна