Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът блъснал и убил две жени в Карнобат остава в ареста (СНИМКИ)

| обновено на 12.11.18 в 17:22

18-годишният шофьор блъснал и убил две жени в Карнобат остава в ареста. Това реши Апелативният съд в Бургас. Алекс Димов каза по време на днешното съдебно заседание само, че съжалява за случилото се и поиска да му бъде наложена по-лека мярка. 

Апелативният съд потвърди наложената мярка на Окръжния съд  „задържане под стража“, спрямо Алекс Димов, като мотивите са, че може да се укрие или да застраши живота на други хора. Според защитата на обвиняемия адв.Марин Марковски, подзащитникът му не трябва да бъде представян пред обществото като богаташ, който кара скъпа кола и гази хора. И допълни:

"Той каза, че съжалява за случилото се. Още повече, че по делото може да има някаква друга причина, а не да е неговото неумело поведение зад волана. Понякога може така да се случат нещата, че да се случи нещо, въпреки че не е по негова вина.  Трябва да има справедливост, защото мъката на роднините на починалите жени е голяма, напълно го осъзнаваме това" , каза още Марковски. Автомобилът е на 18 години, закупен е от майката на Алекс Димов. Това е станало само ден преди той да блъсне и убие възрастните жени на 70 и 84 години в Карнобат.

Две експертизи са назначени до този момент, но автотехническа, която да докаже с каква скорост се е движила колата преди инцидента все още няма, поясни прокурорът по делото Красимира Кателиева:

"Доволна съм от решението на съда, да потвърди и решението на Окръжния съд. Каквато и друга мярка да му беше приложена, има голяма вероятност той да се укрие или да седне зад волана, въпреки че вече му е отнета шофьорската книжка.  По време на съдебното заседание стана ясно, че това лице не зачита законовите правила и може да предизвика нов пътен инцидент с жертви" допълни прокурорът. 

Автотехническката експертиза ще бъде назначена веднага, когато делото се върне при прокурора от съда. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна