Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващата година България приема олимпийска квалификация по таекуондо

Калоян Бинев и Владимир Далаклиев
Снимка: БФ Таекуондо

Следващата година България може да бъде домакин на олимпийска квалификация по таекуондо. Новината съобщи президентът на родната централа Слави Бинев.

„В момента водя разговори с Министерството на младежта и спорта, тъй като доста стават разходите за такси за състезанията, които искаме да спечелим като домакинство. В България много е вероятно догодина да се проведе олимпийска квалификация, която е изключително важна. Тя е с най-високият рангинг G4 и има статут на европейски олимпийски шампион“, разясни Бинев.

„Догодина ще бъде домакини на турнир от веригата Гран При, а през 2019 на световно първенство за юноши. За това ни трябва по-сериозна подкрепа. Няма да ни стигнат силите. Амбициите са ни големи, но възможностите не чак толкова“, допълни шефът на федерацията.

В събота зала „Христо Ботев“ ще е домакин на международния турнир по таекуондо, олимпийска версия за купата на Корейския посланик.

„Ще има международно участие. Над 600 състезатели са подали заявка, което за мащабите на България не е малко. Това е една генерална репетиция за следващата година, в която ще бъде ренгингов турнир, организиран от няколко федерации и техните посланици. Тази година в него ще бъде включен и хадмаданг – демонстративни техники и ще е доста интересно“, разясни Бинев.

„Говорих днес със старши треньор на националния отбор Теодор Георгиев и направихме сериозен анализ на сезона. Няма да ги повторим следващия сезон грешките, които направихме тази година“, завърши Слави Бинев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна