Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жертвите на пожарите в Северна Калифорния вече достигнаха 66, повече от 600 са в неизвестност

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Броят на жертвите от най-разрушителните горски пожари в Калифорния продължава да се увеличава, като в същото време нараства драматично и броят на липсващите хора.

Официалните местни власти заявиха в четвъртък вечерта, че най-малко 66 жители на Калифорния са мъртви, а поне 631 се намират в неизвестност в резултат на най-смъртоносния пожар в историята на щата, който опустоши напълно малкото градче Парадайз, на 290 километра северно от Сан Франциско.

Властите в щата също така увеличиха и броят на унищожените домове до 9 700. Повече от 52 000 души пък са били преместени от районите в Северна Калифорния, където бушува смъртоносния пожар, а повече от 5 000 пожарникари продължават да се борят с ужасното природно бедствие.

Според американските власти огнената стихия е овладяна на едва около 40%, като те не очакват пълно потушаване на пожарите до края на настоящия месец.

Димът от пожара задушава Северна Калифорния, а качеството на въздуха в Сан Франциско е на опасно високи нива на замърсяване. С оглед на това са отменени редица училищни занимания и различни събития, планирани за петък в Сан Франциско, Сакраменто и в други градове, предаде Асошиейтед прес.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна