Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама младежи с опасност за живота след катастрофа в Шуменско

| обновено на 18.11.18 в 14:46
Шофьорът на лек автомобил загубил контрол над управлението на колата и след десен завой излязъл от пътя и се преобърнал в реката.

В безсъзнание и с опасност за живота са двама младежи (на 18 и на 16 години), пътували в леката кола, която тази сутрин катастрофира край Дибич.

Автомобилът се преобърна в река на изхода на село Дибич в посока към село Илия Блъсково. Екипите на полицията, пожарната и спешната помощ са установили, че произшествието е станало, след като 18-годишният водач на лекия автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация е загубил контрол над автомобила. След десен завой той е излязъл вляво от пътя и се е преобърнал в реката.

Пожарникари са помогнали за изваждането на шофьора, който е бил затиснат в колата. Спътникът му, 16-годишен шуменец, е бил извън колата.

Двамата са откарани в Шуменската болница. Водачът е с множество счупвания – на лявата ръка, лявото бедро и дясната подбедрица. 16-годишното момче  е с тежка черепно-мозъчна травма.

Медиците се борят за живота им.  На място е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Водачът на автомобила е правоспособен, уточняват от полицията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна