В Смолян учредиха клон на Асоциацията на професионалните готвачи в България. Учредителната среща на професионалистите се проведе в курорта Пампорово.
Над 50 готвачи от региона се присъединиха към сдружението, за да се докоснат до голямата кулинария, да получават информация от първа ръка, да обменят идеи за приготвяне на оригинални ястия и нови продукти. Какво всъщност представлява Асоциацията на професионалните готвачи, обясни Светлозар Георгиев, представител на сдружението:
"Това са хора, които имат еднаква мисъл, еднаква идея и еднаква структура, които искат да бъдат по-добри, да се борят. Ние не сме дружество, което ще ви защитава интересите, ние сме дружество, което да си помагаме. Не сме юридически лица, ние сме си просто готвачи, които обичаме да готвим и обичаме да се забавляваме. Това членство какво ще ви донесе? Ще ви донесе едно сплотяване, а като сме заедно, сме силни, нали така?"