Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът от Хага Ивайло Иванов бил пред отказване от джудото

Ивайло Иванов
Снимка: БГНЕС

Джудистът ни Ивайло Иванов постигна голям успех, спечелвайки златния медал на Гран При в холандския град Хага. Същевременно той разкри, че до неотдавна е бил пред дилемата да се откаже от спорта или да приеме предложение да се състезава за друга страна.

„Спомням си всяка схватка в Хага. Най-вече тази със световния шампион във втората среща. На финала публиката викаше бурно за холандеца Франк де Вит, той е втори в световната ранглиста. Не можех да стигна до него, но в една ситуация го достгигнах и успях да го туширам. Не усетих контузията на ухото, но прокърви. Малко се разконцентрирах, като ми превързваха раната, но после се събрах. Синът ми стана на една годинка точно тогава и това ми даваше допълнителна мотивицация. Излизах мотивиран и с хъс.“

„Имах тежка година и половина преди това, изведнъж пропаднах в  дупка. Спиране на подготовка, караници - това доста ме спираше психически. Не си там, където трябва да бъдеш. Мислех да се откажа или да отида в друга държава да се състезавам. От Турция, от Абу Даби и от Израел имах предложения. Но аз винаги съм искал да се боря за нашата страна, да живея тук. Моите приятели и родината са повече от всичко за мен“, сподели Ивайло Иванов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна