Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" ще се класира на осминафинал при победа днес - програма

"Наполи" приема "Цървена звезда".
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Трябва да сме кръгли идиоти, ако не се класираме за осминафиналите", заяви старши треньорът на "Наполи" Карло Анчелоти преди мача срещу "Цървена звезда" в Неапол от петия кръг на груповата фаза в Шампионска лига.

Неаполитанците ще си осигурят място във фазата на елиминациите, ако победят сръбския отбор и по този начин ще елиминират някой от фаворитите "Ливърпул" или "Пари Сен Жермен"., които се срещат днес в Париж.

"Тази група изглеждаше почти невъзможна в началото, но в момента сме в отлична позиция. Изпекохме много хубав сладкиш и сега трябва само да сложим глазурата отгоре. Ако не го направим, значи сме кръгли идиоти", коментира Анчелоти.
"Но не трябва да подценяваме "Цървена звезда". Имат добре организирана защита и ще разчитат на контраатаки", добави специалистът.

"Наполи" и ПСЖ имат по 6 точки, а "Ливърпул" са с 5 и евентуална загуба на "Парк де Пренс" днес на практика ще се окаже фатална за тима на Юрген Клоп, ако в същото време "Наполи" победи "Цървена звезда" у дома. 

ПСЖ зависи изцяло от себе си. Победа срещу "Ливърпул" и три точки при гостуването на Белград в последния кръг ще гарантират на френския гранд участие на осминафиналите. Наполи няма право на грешка срещу Цървена звезда, а дори сърбите, които имат 4 точки, все още не са изгубили шансовете си да прескочат групата. 

Двубоите от Шампионската лига днес

Група "А":

„Атлетико“ (М) – „Монако“

„Борусия“ (Д) – „Брюж“

Група "В":

ПСВ „Айндховен“ – „Барселона“

„Тотнъм“ – „Интер“

Група "С":

„Пари Сен Жермен“ – „Ливърпул“

„Наполи“ – „Цървена звезда“

Група "D":

„Локомотив“ (М) – „Галатасарай“

„Порто“ – „Шалке“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени