Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Милан” стигна до обрат срещу „Парма“

„Милан” стигна до обрат срещу „Парма“
Снимка: БГНЕС

Отборът на „Милан“ надделя над гостуващия „Парма“ с 2:1 в мач от 14-ия кръг на италианското първенство по футбол. След два мача без победа в „калчото“ възпитаниците на Дженаро Гатузо се изкачиха на четвъртото място с 25 точки. Тимът на „Парма“ остана шести с 20 точки.

Домакините имаха териториално превъзходство и създадоха повече ситуации, за да заслужат победата. В 29-ата минута Сусо направи хубав самостоятелен пробив и стреля опасно от 20-ина метра, но Луиджи Сепе успя да избие в корнер. Гостите отвърнаха и в 37-ата минута Рикардо Галиоло бе близо до попадение, но засече малко над целта с глава подаване от фаул на Матеро Скоцарела.

Веднага след почивката Хакан Чалханоглу проби и стреля опасно, но топката профуча над гредата на вратата на „Парма“. Гостите поведоха в 49-ата минута, когато Скоцарела центрира от корнер от ляво към близката греда и Роберто Инглезе отклони в мрежата. „Милан“ бързо се върна в мача. В 55-ата минута Патрик Кутроне изравни с хубав удар от въздуха по диагонала от десетина метра. В 71-ата минута домакините стигнаха и до пълен обрат. Алесандро Бастони игра с ръка в наказателното поле,  а Франк Кеси реализира отсъдената дузпа. До края „Милан“ можеше да направи победата си и по-убедителна, но Кутроне и Кеси пропуснаха от изгодни позиции.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна