Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Арсенал“ вече 19 мача без загуба след 4:2 над „Тотнъм“

„Арсенал“ вече 19 мача без загуба след 4:2 над „Тотнъм“
Снимка: БТА

Отборът на „Арсенал“ победи с 4:2 „Тотнъм“ в 196-ото дерби на Северен Лондон в английската Висша лига по футбол. Така играчите на Унай Емери записаха 19-ти пореден мач без загуба. Пиер-Емерик Обаменг откри в 10-ата минута от дузпа, но гостите направиха пълен обрат до почивката чрез Ерик Дайър и Хари Кейн от дузпа. През второто полувреме „Арсенал“ тотално надигра своя противник и стигна до обрат чрез Обамеянг, Лаказет и Торейра.

В 9-ата минута Джака центрира от фаул, а Вертонген докосна топката с ръка и съдията отсъди дузпа за „Арсенал“. Обемеянг бе убедителен и прати топката в мрежата на Лорис. Малко след това нападателят пропусна страхотна възможност да вкара втори гол, след като не успя да засече центриране на Колашинац.

В 30-ата минута Ериксен центрира от свободен удар, а Дайър засече с глава на близката греда, но Лено се намеси много лошо и позволи топката да попадне в мрежата. Три минути след това Майк Дийн отсъди спорна дузпа за „Тотнъм“. Холдинг се хвърли на шпагат срещу Сон, който падна без да има контакт с противника. Хари Кейн изпълни точно, правейки пълен обрат.

Унай Емери направи двойна смяна на почивката, като включи в игра Лаказет и Рамзи, които замениха Иуоби и Мхитарян. „Арсенал“ изравни в 56-ата минута, след като Рамзи намери Обамеянг, който със страхотен удар от границата на наказателното поле не остави шанс на Лорис. Няколко минути след това Мустафи получи шанс да стреля, но Али изчисти от голлинията. Лаказет вкара за 3:2 в 74-ата минута. Той стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Дайър и влезе в мрежата. Само три минути след това „Арсенал“ реши всичко в този мач. Обамеянг изведе Торейра, който премина покрай Дайър и с мощен удар направи 4:2. Пет минути преди края гостите останаха с човек по-малко, след като Вертонген получи втори жълт картон за опасно влизане срещу Лаказет.

„Арсенал“ измести „Тотнъм“ от четвъртото място, след като и двата тима имат по 30 точки, но футболистите на Унай Емери са с по-добра голова разлика.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна