Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Остава в ареста мъжът, опитал да влезе с пистолет в президентството в понеделник

| обновено на 04.12.18 в 16:26
Снимка: president.bg

Мъжът, който опита да влезе с пистолет в президентството в понеделник, остава в ареста на Първо РПУ в София за още 72 часа. Той е обвинен в незаконно притежаване на пистолет „Валтер“ и 19 броя боеприпаси - престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда затвор от две до осем години.
Оръжието, открито у 72-годишния Сашко Игнатов, не е негово, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов:

"Оръжието, което той притежава, е незаконно, оръжието е на неговата съпруга, но колегите проверяват информацията и начина, по който той се е сдобил с него, и дали то е съхранявано правилно. "

Все още не са ясни мотивите за действията на 72-годишния жител на Перник, добави министър Маринов:

"Търсил е внимание по някакъв негов проблем. Доколкото е ясно, не е показал оръжието и не е заплашвал никого с него, но най-вероятно е показал такива намерения".

Въоръженият мъж, който се опита да влезе в президентството в понеделник вечерта, е един от известните в близкото минало пернишки бизнесмени Сашко Димитров-Шико. През 2002 година на бензиностанция, свързана с неговия бизнес, той убива при самоотбрана Румен Велков. До инцидента се стигнало след забележка към Велков и негови познати да не пречат на идващите коли. По време на скандала тримата се нахвърлили върху него, а той извадил пистолет и стрелял предупредително във въздуха. Последвала борба, при която Димитров произвел още два изстрела, с единия от които ранил Велков, който по-късно починал в болницата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна