Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Дафовска: За осем месеца начело на националния отбор Михаил Клечеров наблегна на работата с пушка

Екатерина Дафовска - президент на БФ по биатлон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Работата в техническо отношение и работата с пушката е основното на което обръща внимание новия старши треньор на женския национален отбор Михаил Клечеров, това съобщи за предаването „На финала“ президентът на федерацията Екатерина Дафовска.

Олимпийската ни шампионка коментира представянето на националите ни в първия за сезона старт за световната купа, който се провежда в Поклюка (Словения). В първата дисциплина – класическа смесена щафета, нашите в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Красимир Анев и Владимир Илиев се наредиха на 11-то място. В единичната смесена щафета тимът ни Даниела Кадева и Антон Синапов се наредиха на 18-а позиция.

„Започнаха нормално бих казала. В женската част имаме доста добри показатели при Деси в стрелбата. Дай боже да ги запази. Жените работят този сезон с нов треньор – Михаил Клечеров. Той отдели изключително много време на работата в техническо отношение и на работата с пушката.

И този сезон основната ни цел ще е световното първенство, защото това ни задължава и Министерството на спорта  с изискванията си за покриване на бюджета. Смятам, че вече е належащо да се погледне и на световните купи. Те специално в нашия спорт са на едно много високо ниво, което трябва да влезе като критерии и в тези на министерството.

Неприятното за нас е, че отпаднахме в трета група спортове за финансиране. До сега осем години успявахме да се борим и сега ако това се отрази на финансирането ни, може да е пагубно за нашия спорт“, допълни Дафовска.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна