Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Торонто" с най-добър старт в НХЛ от 84 години

Отборът на "Торонто" е втори на Изток.
Снимка: БТА

Отборът на "Торонто Мейпъл Лийфс" регистрира най-добрия си старт в първенството от 84 години насам, след като има 40 събрани точки от първите 28 мача. "Кленовите листа" се наложиха с 4:3 след продължение над "Бъфало" като гост след попадение на Остън Матюс три секунди след началото на продължението.

Това е пета поредна победа за отбора, техният баланс вече е 20 победи и 8 поражения и заема втора позиция в Източната конференция. Единственият случай, в който отборът е имал 20 победи в първите си 28 мача е от сезон 1934/1935.

Патрик Марло изравни за 3:3 5:13 минути преди края и изпрати срещата в продължението, след като получи подаване от Каспери Капанен. Джейк Гардинър също се разписа, а Мичъл Мърнър направи асистенция за 11-и пореден мач. Датският вратар на победителите Фредерик Андерсен пък спаси 38 удара.

Домакините от "Бъфало" остават на 3-о място на изток, като Джак Ейхел се разписа два пъти в тяхна полза. Бъфало сложи край и на серията си от 10 поредни победи, а Сам Райнхарт се отличи с гол и пас.

"Лас Вегас" се справи у дома с "Вашингтон" с 5:3 в повторение на финала за Купа "Стенли" през миналия сезон. Нейт Шмид вкара два гола в последните две минути и осигури успеха на домакините от Невада.

Райън Рийвс, Пиер Едуар-Белмар и Коуди Ийкин също се разписаха за "златните рицари", а за столичани точни бяха Якуб Врана на два пъти и Алекс Овечкин.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна