Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Раймондо Вaрсано и Маргарита Русева представят фото-книгата "Контекст“

Фотокнигата "Контекст" ще бъде представена в София
Снимка: Фейсбук страница на събитието

Раймондо Вaрсано и Маргарита Русева представят своята нова фото-книга „Контекст“.  Мотото на представянето е: „Контекстът променя живота, животът променя контекста“. То ще се проведе от 18:30 ч. в София.

Книгата съдържа размисли на награждавания писател Варсано и 28 фотографи на Русева:

„Различни са снимките! Много разнолики и разнопосочни, какъвто е самият живот. Има весели, тъжни и щастливи. Има и „ревниви“ снимки, защото ревността също е част от живота. Мисля че тези снимки обобщават цялата палитра на разнообразието на живота, както от миналото, така и настоящето и бъдещето. Няма социални снимки, но всички са актуални“, каза Варсано за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“. Русева допълни:

„Идеите на Раймондо са много богати и многопластови и за мен беше много лесно да работя по този начин - истинско богатство е да интерпретирам идеите му, защото той разказваше една идея с персонажите, поставени в даден контекст. Оттам нататък за мен предизвикателството беше просто да направя снимката максимално красива. Хубавото е, че и двамата имаме различни интерпретации на всяка една снимка“.

В звуковия файл можете да научите повече за отделните фотографии в книгата и за предишните проекти на двамата.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна