Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелба в Страсбург. Няма данни за пострадали българи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима са убитите, а 12 са ранените при стрелбата в Страсбург, съобщи на специален брифинг в града вътрешният министър Кристоф Кастанер. Той посочи, че стотици служители на силите за сигурност и два хеликоптера  са мобилизирани в опит да бъде заловен нападателят, който Кастанер определи като добре познат на полицията във Франция и Германия. Нивото на заплаха за сигурността ще бъде повишено, каза още министърът.

"Правителството реши  да повиши нивото до това на непосредствена опасност от атентати, като засили контрола по границите и наложи още по-стриктни мерки за сигурност по коледните базари в цялата страна, за да предотврати риска от атаки на подражатели. Ще има и много по-голяма мобилизация на силите за сигурност на френска територия." 

Министърът подчерта, че въпреки засилените мерки за сигурност училищата в града ще останат отворени, като родителите трябва да решат дали да пуснат децата си. Предстои и изявление на прокурора на Париж по случая, съобщи още Кристоф Кастанер. 

Президентът Еманюел Макрон и премиерът Едуар Филип участваха в среща на специален комитет с представители на различните министерства във връзка със случилото се, а в Страсбург беше обявен ден на траур.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна