Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

500 деца ще участват в петото издание на коледния гимнастически фестивал

Детски коледен фестивал
Снимка: Личен архив

500 деца ще вземат участие в петото издание на коледния гимнастически фестивал, който ще се проведе в събота (15 декември) в многофункционалната зала на Националната спортна академия „Васил Левски“.

Организаторите са разделили надпреварата на три части, като всяка част ще включва представяне на композиция, съчетание или танц, както състезателни игри. В инициативата участие ще вземат представители от всички гимнастически дисциплини, сподели главен асистент д-р Мария Гатева – преподавател на НСА и организатор на събитието.

„На нас ни хареса още първия път формата, когато си го направихме. Най-забавното е когето имаме състезателни игри. Надявам се за родителите да е наистина приятно и хубаво да видят резултатите от работата с техните деца“

Мария Гатева е президент на КХГ „Нюанс“ и заедно с трикратната световна шампионка Мария Петрова и бившия старши треньор на ансамбъл-девойки Мария Кънчева бяха част от програмата  на БФХГ за повишаване нивото на занимаващите се с художествена гимнастика в България за покриване на спортно-техническите нива „Златна роза“.

„Тази програма има много полезни страни. За децата тя е стимул, защото не всяко дете може да спечели медал на състезание, но всички, които работят добре могат да вземат Розата. Това е като единна методика на обучение. Уеднаквява стандартите. В един момент, стигайки до национален отбор, когато цяла България работи по този начин за старши треньора ще бъде изключително лесно да подбере момичета за ансамбъл“, допълни Мария Гатева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна