Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Спортната зала в Дупница беше открит традиционният коледен базар

Снимка: БГНЕС

Училища, детски градини, читалища и социални институции се включиха в традиционния коледен базар, който бе открит в Спортната зала в Дупница. Деца, родители, учители и възпитатели заедно са изработили коледните сувенири, играчки, поздравителни картички и украшения.

Ръчно сътворените красиви предмети се предлагат  за продажба на символични цени. Благотворителната кауза на Профилирана гимназия "Христо Ботев" е да бъде подпомогнат Националният център за лечение и рехабилитация на деца с онкологични заболявания. ОУ "Христо Ботев", с. Самораново и ОУ "Христо Ботев", с. Крайници събират средства за мултимедия. Детските градини "Зора", "Мечта" и "Детелина" пък имат нужда от ремонт на дворните пространства и подобряване на работната среда в занималните. Трябват им още принтери и ксерокси. Двата Центъра за обществена подкрепа ще вложат събраните средства за коледни подаръци на деца,  Центърът за социална рехабилитация и интеграция -  за закупуване на дидактични материали. Центърът за настаняване от семеен тип "Надежда" също ще подкрепи работата си със закупуване на различни работни материали.

Начало на базара даде кметът на общината инж. Методи Чимев. Той, заместниците му и председателят на Общинския съвет Емил Гущеров се включиха активно в покупките от по  всички щандове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!