Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ настоява за отмяна на процедурата за купуване на нов боен самолет

Снимка: БГНЕС

Отмяна на процедурата за купуване на нов боен самолет и налагане на мораториум върху този тип въоръжение - за това настояват от партията АБВ. Председателят на формацията Румен Петков нарече мораториумът "необходимост", тъй като управляващите са се оказали неподготвени и са опорочили процедурата за избор на нов изтребител заради отстъпление от първоначалните условия. Той препоръча да се заложи на модернизация на сега съществуващите мощности - самолетите СУ и МиГ, а предвидените 2 млрд. лева да бъдат инвестирани във високи технологии, образование и мерки за борба с демографската криза:

"Част от тези средства следва да бъдат инвестирани в стимулиране на раждаемостта, каквото е предложението на политическа партия АБВ - 30 хил. лева за трето дете, при отговорно родителство".

Петков прогнозира, че предсрочни парламентарни избори догодина ще има, но едва след избора на нов главен прокурор:

"Това мнозинство трябва да даде всичко от себе си, независимо от вътрешните сблъсъци на нехигиенична неполитическа основа, на междуличностна непоносимост, включително и жертви в жива сила, за да бъде избран главен прокурор и след това да се отиде към избори".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени