Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ромския квартал на Войводиново има само един законово присъединен към ел. мрежата потребител

Войводиново
Снимка: БГНЕС

В ромския квартал на пловдивското село Войводиново има само един законово присъединен към електроразпределителната мрежа потребител. Това показва проверката на EVN. Същевременно няма такива, които са свързани към мрежата на енергийното дружество нерегламентирано, съобщи неговият говорител Крум Косев:

"Проверката е извършена с представители на местната власт, на полицията. Детайлно са проверени фирмите на свързване. Това, което е установено, че там има един клиент или един обект, който е свързан, съгласно изискването и съответно на този обект също е направена детайлна проверка, отчитащият уред на схемата на свързване, заплащанията също са редовни. В тази махала нямаме незаконни или нерегламентирани присъединени клиенти към мрежите на "Електроразпределение-юг". Дали и как те се снабдяват по някакъв друг начин с електроенергия, няма как да вземем отношение".

От дружеството не коментираха как другите постройки в квартала са се снабдявали с ток и дали е възможно това да е ставало от присъединената към мрежата сграда. Причината е, че след електромера, собствеността е частна и дружеството няма достъп до вътрешната мрежа. 

От EVN допълниха, че са готови да съдействат на властите при необходимост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна