Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си за отлагането на промените в Закона за горивата

Снимка: БГНЕС

Представителите на бизнеса се разделиха в позициите си дали трябва да бъде отложено с половин година влизането в сила на промените в Закона на горивата. Предложението на правителството за отлагане бе подкрепено от работодателите от КРИБ, Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на индустриалния капитал в България, чийто председател Васил Велев каза за "Хоризонт":

"Сивата икономика трябва да бъде изсветлена. Трябва да се съберат данъци от нея, а не да се убие конкуренцията и по този начин да се вдигнат цените и да се влоши качеството. Това е принципна позиция, срещу която много трудно някой, някъде може да възрази. Това е принцип и в ЕС: мисли първо за малките".

Срещу отлагането на закона се обявиха Стопанската камара и Българската петролна и газова асоциация. В интервю за "Хоризонт" председателят на асоциацията Андрей Делчев посочи:

"Идеята, че закон, който е насочен основно за борба със сивия сектор и със изсветляване на играчите на секторна търговия с горива, се отлага по причини, които биха могли да бъдат решени по друг, много по-лесен начин, е смущаваща".

Заради Закона за горивата Българската петролна и газова асоциация напусна КРИБ и е поискала среща с премиера Бойко Борисов. Предстои парламентът да вземе окончателното решение дали влизането в сила на нормативния акт да бъде отложено.






Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени