Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Халеп загуби сет, но продължава напред

Симона Халеп загуби първия сет срещу Кая Канепи.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в световната ранглиста по тенис при дамите Симона Халеп се класира трудно за втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

На старта на турнира румънката спечели с 6:7(2), 6:4, 6:2 срещу естонката Кая Канепи.

Срещата започна с ранен пробив за Халеп, но още в следващия гейм Канепи изравни за 2:2. Последва размяна на геймове, която доведе първия сет до тайбрек. В него естонката бе категорична и със серия от мощни удари спечели със 7:2, с което възкреси спомените за победата си над същата съперничка от Откритото първенство на САЩ преди няколко месеца.

За разлика от мача Ню Йорк, сега Халеп успя да се събере във втория сет, заигра по-спокойно и това доведе до куп непредизвикани грешки от страна на Канепи. Многото неточности разстроиха играта на естонката и това позволи на Халеп да осъществи пълен обрат, печелейки втория и третия сет.

В следващия кръг Халеп ще играе с американката София Кенин.

Украинката Елина Свитолина също се класира за втория кръг в Мелбърн, след като победи с 6:1, 6:2 швейцарката Виктория Голубич. Срещата продължи само 62 минути, а в следващия кръг седмата в основната схема ще има за съперник украинката Виктория Кузмова.

Словачката Доминика Цибулкова, финалистка в Мелбърн през 2014 година, отпадна още в първия кръг след загуба с 2:6, 6:4, 2:6 от китайката Шуай Чжан. Цибулкова допусна цели 42 непридизвикани грешки и направи само 15 печеливши удара, което се оказа решаващо.

Шампионката от US Open Наоми Осака продължава с лекота. Японката се наложи с 6:4, 6:2 над Магда Линет от Полша.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна