Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Позитивна нагласа на Уолстрийт след силни финансови отчети от банковия сектор

Поскъпването на банковите акции допринесе за растеж на Уолстрийт към едномесечни върхове, след като водещите кредитори като Bank of America и Goldman Sachs представиха по-силни от очакваното финансови резултати за последното тримесечие на 2018-а година.

Акциите на Bank of America поскъпват с 6,53%, а на Goldman Sachs с 6,38% след силни печалби и приходи за края на миналата година. Дори акциите на BlackRock нараства с близо 4%, въпреки че най-големият инвестиционен фонд в света отчете доста слаби финансови резултати в следствие на трусовете на капиталовите пазари през последните месеци на отминалата година.

Индексът DJIA стартира днешната търговия с растеж от 160 пункта (повишение с 0,7%), докато широкият индекс S&P500 се повиши с 0,5%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,8%, като и трите основни фондови индекса достигнаха най-високо нива от средата на декември.

След първоначалния добър старт обаче, пазарите на акции на Уолстрийт заличиха част от тези печалби, тъй като инвеститорите започват да стават все по-притеснени от продължаващото вече 26-и ден принудително спиране на част от работната на федералното правителство. Британската драма около все по-неясния процес по развода на Великобритания с ЕС също кара инвеститорите по цял свят да бъдат по-предпазливи.

Всички това ограничи част от първоначалния подем на Уолстрийт, като час след началото на търговията индексът DJIA вече се повишава с по-скромните 95 пункта (повишение с 0,39%), индексът S&P500 - с 0,27% и Nasdaq - с едва 0,18%.

По-солиден спад с 2,5% има при акциите на Ford Motors, след като вторият по големина американски автомобилен производител намали прогнозите си за печалбите и приходите през четвъртото тримесечие на 2018-а година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна