Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Johnson & Johnson представи по-добри финансови резултати за последното тримесечие

Американската компания Johnson & Johnson отчете по-добри от очакваното финансови резултати през последното тримесечие на 2018-а година.

Нетната печалба на J&J беше в размер на 3,04 млрд. долара, или по $ 1,12 за акция след загуба преди година в размер на 10,713 млрд. долара, или по $ 3,99 на акция. Изключвайки еднократни разходи и приходи, печалбата на компанията за последното тримесечие достигна $ 1,97 за акция при очаквания на финансовите пазари за $ 1,95.

В същото време приходите (продажбите) на Johnson & Johnson се увеличиха с 1% до 20,4 млрд. долара, докато анализатори и търговци прогнозира приходи в размер на 20,2 млрд. долара.

Американска мултинационална компания за производство на медицински изделия, фармацевтични и потребителски опаковани стоки очаква нейните продажби през 2019-а година да бъдат в размер между 80,4 млрд. и 81,2 млрд. долара, а печалбата - между $ 8,5 и $ 8,65 долара за акция.

Въпреки добрите финансови резултати акциите на J&J нараснаха само за кратко на извънборсовата търговия, преди обаче да се понижат с 1% преди старта на Уолстрийт. През миналата година акциите на компанията се понижиха с 11,8%, докато по същото време широкият фондов индекс S&P500 - с 5,7 на сто.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна