Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тиери Анри е пред уволнение от Монако

Тиери Анри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Монако е близо до раздяла с мениджъра на тима Тиери Анри – едва 15 седмици, след като бившият футболист на ,,монегаските“ и Арсенал пристигна в Княжеството. Анри подписа тригодишен договор с клуба миналия октомври, но Монако така и не прогресира в класирането под негово ръководство, като заема предпоследното място в таблицата на Лига 1, пише в. "Мирър".

Тимът има едва 4 победи от 20 изиграни срещи, откакто Анри пристигна в състава, като според информациите в медиите, предишният треньор на ,,монегаските“ Леонардо Жардим може да се завърне на поста. Собствениците на френския клуб са готови да поправят грешката си с уволнението на португалеца, като го върнат на ,,Луи II“..

Монако е в зоната на изпадащите, на две точки пред 18-тия Дижон след катастрофалната си загуба у дома с 1:5 от Страсбург в последния кръг. Под ръководството на Анри ,,монегаските“ нямат домакински успех в лигата, като за последно спечелиха двубой в първенството, когато надделяха с 2:0 над Амиен на 4 декември. 

Тимът от Княжеството бе отстранен и от турнира за Купата на Франция след поражение с 1:3. В следващия кръг в Лига 1 възпитаниците на Анри гостуват на Дижон.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна