Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Природозащитници поискаха оставката на Нено Димов пред Министерския съвет

Природозащитници протестират пред Министерски съвет с искане на оставката на Нено Димов.
Снимка: БГНЕС

Десетки природозащитници демонстрираха пред сградата на Министерския съвет с искане за оставката на министъра на околната среда Нено Димов. Протестиращите призовават екоминистъра да поеме политическа отговорност за внесените от него промени в плана за управление на Националния парк "Пирин", които бяха определени от Върховния административен съд за незаконосъобразни преди седмица.

С възгласите "Оставка" еколозите призоваха министър Нено Димов да се оттегли от поста си. Те издигнаха пред Министерския съвет плакати с надпис "Природата няма глас, но има нас". Протестиращите смятат, че след като веднъж министърът е взел незаконно решение, визирайки казуса "Пирин", той отново ще дапусне грешка. Притесненията на протестиращите са насочени към готвените в Закона за биоразнообразието, които, по думите им, противоречат на европейските директиви и застрашават цялата екологична мрежа. 

"Някой трябва да поеме отговорността за това некомпетентно управление на министерството. Министър Нено Димов е загрижен за икономиката на България, за туризма, но не и за околната среда. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени