Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късмет за България за "Фед къп" - Свитолина отказа да играе за Украйна

Елина Свитолина отказа да играе за Украйна.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седмата в световната ранглиста Елина Свитолина няма да участва в следващите срещи за "Фед къп" с отбора на Украйна, тъй като е преценила, че хонорарът, който ѝ предлагали бил твърде малък. Първоначално е имало споразумение тя и №47 в класацията Даяна Ястремска да играят за страната, но след това двете са се отказали, обявиха от Украинската тенис федерация.

Както е известно Украйна е в една подгрупа с България, Швеция и Естония в Жельона Гура, Полша. Отказът на двете най-изявени украинки е добре дошло за капитана ни Дора Рангелов и нейните  избранички.Двубоите са от 6 до 9 февруари.

 "Всички водещи украински тенисисти получават хонорари за участието си както в Купа "Дейвис", така и във "Фед къп", а размерът на тези възнаграждения е ясен още преди началото на всеки един от сезоните и се основава на текущото им място в световната ранглиста. Също така размерът на хонорарите се определя и от финансовите възможности на федерацията. Надяваме се да променим отношението на украинските тенисисти към националния отбор на страната. Вярваме, че да играеш за родината си трябва да се основава най-вече на патриотизъм, отдаденост и уважение към спортната чест на Украйна", коментираха от тенис федерацията. 



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна