Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът подкрепи действията на полицията в "Столипиново"

| обновено на 31.01.19 в 16:30

Изцяло подкрепям законовите действия на полицията и прилагането на закона с цялата му сила, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в позиция, изпратена до медиите от пресцентъра на Министерството на отбраната. 


Каракачанов припомня, че при полицейска акция на 30 януари на територията на пловдивския квартал "Столипиново" и на територията на Асеновград служители на реда от РПУ - Пловдив са задържали близо половин килограм хероин. 

Въпросното количество хероин далеч надхвърля рамките на "Столипиново" и очевидно е било предназначено за продажба в целия Пловдив и околността, включително и на малолетни и непълнолетни, отбелязва вицепремиера. Приложена е физическа сила при задържането на четирима арестувани с наркотика в съответствие с член 85 от Закона за МВР, разрешаващ употреба на сила и помощни средства в случаите на съпротива срещу действията на органите на реда.


Никакви опити на наркобароните в "Столипиново" и на използваните от тях наркозависими да изопачават действителността и да говорят лъжи за действията на полицията няма да попречат на прилагането на закона, пише в позицията на Каракачанов. Тези лъжи ще зарадват единствено добре платените т.нар. правозащитници, за които безнаказаността на престъпниците е по-важна от здравето и живота на децата ни, посочва той. 


Като вицепремиер по вътрешния ред и сигурност категорично подкрепям действията на полицията, доказващи необходимостта от пълно прилагане на закона с цел защита на живота и здравето на българските граждани, заявява Красимир Каракачанов. Българската общественост трябва да знае, че само през 2018 г. има извършени 254 нападения срещу полицаи, отбелязва той и допълва, че на тази арогантна беззаконност ще бъде сложен край.


Вицепремиерът изказва благодарност на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на директора на ОД на МВР - Пловдив ст. комисар Атанас Илков за добрата им работа по случая.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна