Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдия-изпълнител описа къщата на Баневи заради дълг на дружество, управлявано от сина им

Евгения и Николай Баневи в съда
Снимка: БГНЕС

Съдия-изпълнител влезе в къщата на Баневи и започна опис на имуществото им. Това се прави по дело за дълг на дружество, в което управител е синът на Баневи. Според адвокат на дружаството-длъжник Гаврил Хрусанов, става дума за заем от 15 хиляди лева, който е станал 100 000 лева:

"По това дело се е произнесъл частен арбитраж, за който аз не бях чувал, а и колеги-юристи също не са чували. Разполага с някакъв виртуален офис. Честно казано, връзка на господин и госпожа Баневи с тази история не виждам, тъй като въпросното дружество, което е длъжник по изпълнителното дело, към момента на сключване на този договор за заем от 2015-та година, се е представлявало от сина на господин Банев, който от своя страна е предоставил пълномощно на трето лице, което всъщност е сключило този договор като заемополучател от името на дружеството".

Адвокатът на дружеството-взискател Димитър Петров обясни, че по делото е била описана само къщата:

"Фирмата дължи. Не знам от какво произтича вземането на БДЖ, но има вземане на БДЖ. Това е отделно от нашето вземане, отделно от вземането на държавата. Има си опис. Няма нищо незаконно. Само сградата се описва".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна