Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн и Шалке на четвъртфинал за Купата на Германия

Хамес Родригес (в червено) е надскочил защитника на Херта Шелбред.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Байерн победи като гост Херта (Берлин) с 3:2 след продължения и се класира за четвъртфиналите в турнира за Купата на Германия по футбол. 

Френският национал Кингсли Коман донесе успеха на баварците с попадение в 98-ата минута и асистенция на Роберт Левандовски.

Двубоят се игра през близо 75 хиляди зрители на олимпийския стадион в Берлин, а Херта поведе в резултата с гол на Максимилиан Мителщед още в третата минута. Байерн направи обрат след две попадения на Серж Гнабри, който се разписа в 7-ата и в 49-ата минута.

Грешка на Матс Хумелс позволи на резервата на Херта Дейви Зелке да изравни при едва втората головеа възможност за домакините в 67-ата минута. Така се стигна до продълженията, в които Коман реализира третия гол за Байерн.

В друга среща от турнира Шалке победи с 4:1 гостуващия Фортуна (Дюселдорф). Двубоят се игра само няколко часа след смъртта на бившия генерален мениджър на клуба Руди Асауер.
 
Ахмед Кутуджу даде аванс на домакините от Гелзенкирхен в 29-ата минута. в 48-ата Салиф Сане покачи на 2:0, а в 53-ата минута Марк Ут направи 3:0. Сане вкара второто си попадение в двубоя с глава в 87-ата, а преди него Роувен Хенингс в 71-вата реализира почетния гол за Фортуна.

Жребият за четвъртфиналите ще се тегли на 10 февруари, а мачовете ще се изиграят на 2 и 3 април.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна