Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банковата служителка, присвоила над 400 000 лева, остава за постоянно в ареста

| обновено на 20.02.19 в 18:20
Биляна Манчева на изслушването в съд в Сливен.
Снимка: Стоян Радев

Сливенският окръжен съд определи мярка „задържане под стража“ на банковата служителка, обвинена в присвояване на сумата от 445 200 лева. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Сливен, по чието искане е мярката за неотклонение.

29-годишната бивша вече директорка на финансов център Биляна Манчева е обвинена, че от края на месец ноември 2018 година до 1-ви февруари тази година е използвала дебитни карти и е извършила общо 105 успешни операции „теглене“ от банкомати в Нова Загора, като по този начин е получила общата сума от 45 200 лева. Дебитните карти са били на името на двама мъже от града, които не са знаели за тези ѝ действия.

Второто повдигнато обвинение срещу нея е за присвояване на 400 хиляди лева. Престъплението е извършено от 2016 до февруари тази година.

Съдът прие, че са предоставени достатъчно доказателства, че Манчева е съпричастна с престъпленията, в които е обвинена и има опасност да се укрие при близки приятели в Сърбия. Съдът не взе под внимание изтъкнатите от защитата лоши условия в следствения арест и това, че тя е съдействала на следствието.

Адвокат Младен Донев изтъкна, че няма съществени доказателства, които да доказват категорично, че Манчева е изцяло виновна: 

„Не намерих там да фигурират някакви съществени доказателства, че тя е получавала лично тези пари. Такова деяние не може да бъде извършено от сам служител. Тя не може да подписва такива големи суми, сама да взима решенията".

Определението на Окръжен съд - Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Бургас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна